Standaard afbeelding
| | |

Aankoop bedrijf in beeld gebracht

Collega’s Frank en Wim begeleidden een overname aan de kant van de verkopende partij. De koper van het bedrijf liet het hele proces vastleggen door een tekenaar, waar ook Mulderij & Partners in terugkomt.

Het aan of verkopen van een bedrijf

Er komt wellicht een moment dat u nadenkt over het verkopen van uw bedrijf. Of misschien denkt u over uitbreiding en wilt u een bedrijf aankopen. Op beide wegen komt u een boel vraagstukken tegen die u niet alleen kunt beantwoorden. De specialisten bij Mulderij & Partners zorgen ervoor dat u over de juiste vraagstukken in gesprek gaat en voorziet u van antwoorden. De aan- of verkoop van een bedrijf is een belangrijke stap. Wij staan u graag ter zijde met een goede strategie voor een succesvolle fusie of overname. Het traject van fusies en overnames is een traject dat de meeste ondernemers niet zelfstandig kunnen uitvoeren. Er komt een heel aantal lastige onderwerpen bij kijken, zoals waardevermindering, juridische vraagstukken, arbeidsrechtelijke vraagstukken, fiscale risico’s, financieringsmogelijkheden, cultuurmenging, etc. Daarom is het verstandig om een professional in te schakelen. Onze adviseurs hebben vaker met dit bijltje gehakt en kunnen u op professioneel niveau bijstaan om er een succes van te maken. Lees meer: bedrijfsovername of fusie in Drenthe

Praktijkvoorbeelden

Hartman Expeditie is een familiebedrijf gespecialiseerd in temperatuur beheerst transport van groente, fruit, verse levensmiddelen en sierteelt naar Scandinavië met de focus op Denemarken en Noorwegen. Bij de aandelentransactie van Transport Vis & Zn stond Mulderij & Partners Hartman Beheer B.V. terzijde. Dit familiebedrijf is inclusief werknemers overgenomen. Daarnaast is de overname van Brinkman in de vorm van een activa-passiva transactie begeleid.

Nijmeijer koeltechniek is een familiebedrijf gevestigd in Hoogeveen. Met 40 jaar ervaring in koel- , klimaat- en elektrotechniek. Zij werken voor een breed pallet aan klanten uit de regio. Werkzaam in veel verschillende branches en sectoren. Mulderij & Partners heeft de verkoop van Nijmeijer volledig begeleid: bedrijfswaardering, onderhandelingen, financieringsadviezen en juridische begeleiding. De nieuwe eigenaar is klant gebleven bij Mulderij & Partners.

Met meer dan 55 jaar ervaring is Van Venrooy Dakbedekking / Dakbehoud Nederland één van de oudste en grootste familie-dakbedekkingsbedrijven in Nederland. Van oudsher renovatiespecialist en sinds 40 jaar landelijk opererend en marktleider in het onderhoud en de veiligheid van daken. Voor Van Venrooy Dakbedekkingen heeft Mulderij & Partners de aankoop van Olster Dakwerken B.V. begeleid. Alle activiteiten zijn overgenomen.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten