personeel aannemen
| | | |

Personeel met arbeidsbeperking

Gezien de enorme krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat werkgevers hun medewerkers weten te behouden en voorkomen dat mensen uitvallen. Van belang is daarnaast dat zij kansen benutten om mensen die nu geen baan hebben aan het werk te helpen. Komt u lastig aan personeel? Voert u een actief MVO beleid en wilt u graag bijdragen aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Er liggen op kansen op u te wachten.

“Met de bereidheid van een werkgever, de financiële ondersteuning van de overheid en de juiste begeleiding van een HR adviseur, brengen we dit samen tot een succes: een tevreden werkgever en een medewerker die een eerlijke kans krijgt”

U kunt tegemoetkomingen krijgen wanneer u iemand aanneemt uit de volgende doelgroepen

  • oudere werknemers met een uitkering
  • werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering
  • werknemers met een arbeidsbeperking

begeleiding team hr

Bij Mulderij & Partners werken we dagelijks aan HR vraagstukken voor onze klanten. Vaak hebben werkgevers geen of weinig weet van de regelingen waar zij aanspraak op kunnen maken. Niels Woudstra, teamleider HR: “Ik hoor veel werkgevers die kampen met personeelstekort. Ik ben er echter ook van overtuigd dat er nog veel arbeidspotentieel onbenut blijft. Wanneer je iemand met een arbeidsbeperking aanneemt krijgt de werkgever vaak ook ruimte om begeleiding in te schakelen en wordt hij gecompenseerd in de loonkosten.”

Ons team is op de hoogte van alle regelingen. Hiermee kunnen we de werkgever flink ontlasten. Als het dan loopt geeft dat voor alle partijen ontzettend veel voldoening.”

subsidie praktijkleren

Ook in het aannemen van studenten op een praktijk- of werkleerplaats kunt u als werkgever ondersteuning krijgen: de subsidie praktijkleren. De regeling is bedoeld om de extra kosten die u maakt om een student te begeleiden te compenseren.

Niels Woudstra, teamleider HR

“De subsidie praktijkleren is aantrekkelijk voor werkgevers die graag jonge mensen zelf opleiden in een tak waar tekorten dreigen te ontstaan. Denk aan: techniek, ICT, gezondheidszorg, landbouw, horeca, recreatie en conjunctuurgevoelige sectoren.”

Advies of hulp nodig?

Ons team HR staat voor u klaar. U mag altijd contact met ons opnemen voor vragen over genoemde regelingen of om te sparren over de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten