werkzaamheden accountant
| | | | | | | | |

Vraagt u zich wel eens af wat een accountant doet? Wij leggen het uit!

Dat een accountant bezig is met cijfers klopt, maar er is meer over te vertellen. Wanneer heb je er een nodig? In Nederland zijn middelgrote en grote bedrijven verplicht financieel inzicht te geven. Ze moeten laten zien hoe geld door de onderneming stroomt en wat ermee gebeurt. Dit gebeurt middels een jaarrekening

Wat is een jaarrekening?

Een jaarrekening is een overzicht van het afgelopen jaar, waarin je laat zien hoe het bedrijf er financieel voor staat. Dit overzicht wordt gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Is een jaarrekening verplicht? Nee, niet iedere onderneming is verplicht een jaarrekening op te stellen. Lees er meer over op deze pagina.

Wat doet een accountant?

Een accountant houdt zich bezig met het samenstellen van jaarrekeningen en financiële overzichten. Een accountant mag ook jaarrekeningen controleren en beoordelen. Dit is de basis van zijn of haar werk. Wat eruit voortvloeit is advisering. De accountant kan de onderneming op basis van de cijfers adviseren over wat anders, beter of efficiënter kan.  Bij Mulderij en Partners werken onder andere specialisten op het gebied van fiscaal, personeel en MKB advies. U kunt met iedere vraag op het gebied van uw onderneming bij ons terecht. 

Wanneer schakelt u een accountant in?

Een accountant wordt ingeschakeld wanneer een onderneming verplicht is een jaarrekening op te stellen. Een accountantskantoor kan al veel eerder ingeschakeld worden. Zo kunt u bij ons terecht voor organisatieadvies in de breedste zin van het woord. Ook kunnen werkzaamheden (deels)uitbesteed worden. De HR specialisten bij Mulderij en Partners zorgen onder andere voor een volledige salarisverwerking, opstellen van contracten en werving en selectie. Er zijn bedrijven die hun boekhouding uitbesteden. De volledige financiële administratie, aangiftes inkomstenbelasting etc. worden dan door onze specialisten verzorgd.  

Een accountant heeft een HBO of universitaire studie afgerond en moet hierna nog drie jaar ervaring opdoen, voordat hij of zij zich mag inschrijven in het accountantsregister. 

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten