“Nog geen dag thuisgezeten” – Julius Dozeman

Oktober 2020

In 2014 begon Julius Dozeman voor zichzelf met Bouw- en Aannemersbedrijf Dozeman. “Het was midden in de crisis, maar ik heb sindsdien geen dag thuisgezeten.”

De stap naar zelfstandig ondernemerschap begon noodgedwongen, toen de werkgever van Julius failliet ging tijdens de crisis. “Ik had de opleiding tot aannemer al afgerond en ben zo begonnen. Eerst liet ik me inhuren via andere zzp’ers, maar al gauw bouwde ik een eigen klantenkring op. Toen ik het clubhuis van de Peddelaars verbouwde, leverde dat ook weer veel nieuw werk op. Ik doe eigenlijk alles via mond-tot-mond reclame. Alle klussen doe ik graag, maar renovatie vind ik de mooiste uitdaging. De orderportefeuille is de komende tijd nog mooi gevuld met nieuwe projecten.

Vanaf het begin heb ik mijn administratie uitbesteed; ik breng elk kwartaal mijn boekhouding langs. Elk kwartaal neem ik met mijn relatiebeheerder Raimond Martens de cijfers door, hij stuurt mij van tevoren altijd de Management A4. Dan krijg ik ook wat tips en tricks. Ook heb ik goed advies gekregen toen ik mijn woning ging aankopen, hoe ik dat belastingtechnisch het beste kon regelen. Binnenkort wil ik me ook nog eens laten adviseren over het opbouwen van mijn pensioen.

Voorlopig ben ik in de avonduren nog erg druk met het renoveren van ons jaren ‘30-huis. Ik vind het belangrijk om dat zoveel mogelijk naar de originele staat te herstellen, met de juiste materialen en details. Ik blijf denk ik niet mijn hele leven timmeren; ik zou me nog wel meer willen richten op het bouwkundige en de advisering. Bijvoorbeeld door oude panden te beheren. Waarom mensen bij mij komen? Ik denk vanwege het goede persoonlijke contact, het feit dat ik alles netjes afwerk en ook volgens de bouwregels werk.”

www.dozemanbouw.nl

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten