salarisadministratie
| | |

Zorgaanbieder Voois pakt de zorg voor haar cliënten anders aan

Het belang van de cliënten staat voorop. Een veel gehoorde kreet in de zorg. Dat Christiaan Voois echt een verandering teweeg wil brengen in de zorg blijkt uit het feit dat het personeel veel vrijheid krijgt in het plannen van hun agenda en de manier waarop zíj denken dat ze de beste zorg kunnen verlenen.

“En ja, daar hoort dus soms ook een leuk uitstapje of het meegaan naar een doktersbezoek bij. Mijn visie is dat we veel meer moeten kijken naar wat een cliënt écht nodig heeft. Daarbij moeten we het aandurven om onze eigen belangen opzij te zetten. Uiteindelijk komt dat iedereen ten goede.”

Er is veel meer mogelijk

“Met het maken van de juiste keuzes is er prima zorg te verlenen voor de huidige tarieven. Veel grote bedrijven zitten met dure bestuurslagen en onnodige bureaucratie. Ik denk dat dat anders kan en beoog dat ook voor onze organisatie. De reden dat ik de zorg in ben gegaan is dat ik echt een verschil wil maken en wil doen wat een ander onmogelijk acht.

Hoe? Door te investeren in onze cliënten en personeel: de begeleiding geven die zij nodig hebben en medewerkers op alle mogelijke manieren ondersteunen, zodat zij ook gefaciliteerd worden om de beste zorg te verlenen.”

Wetten en regels

Volgens Voois is binnen de huidige regelgeving meer mogelijk dan er veelal wordt uitgevoerd. “Neem het gat tussen jeugd- en volwassenenzorg. Dat is een serieus probleem, waarbij voor de oplossing naar de politiek gewezen wordt. Voois neemt het heft in eigen hand en investeert in de kwaliteit van haar dienstverlening, zodat zowel jeugd- als volwassenenzorg geboden kan worden. Zo willen we ervoor zorgen dat er geen onnodige wisseling van zorgverleners hoeft plaats te vinden nadat iemand 18 is geworden. Vaak spelen er bij zorgverleners toch andere bedrijfsmatige belangen. Dat neemt niet weg dat er een rol ligt voor de politiek om ervoor te zorgen dat de regels de praktijk niet tegenwerken.”

Toekomst

Voois heeft een snelle groei doorgemaakt. De organisatie wordt geroemd door de positieve ontwikkelingen die de cliënten doormaken. Ook zorgpersoneel dat verlangt naar meer tijd voor de cliënt weet zijn weg te vinden naar Voois. Christiaan: “We willen zeker verder groeien. Ik blijf het daarbij belangrijk vinden dat ik het grootste deel van onze cliënten ken en het overzicht kan houden. Groei brengt ook uitdagingen met zich mee. Ik ben blij dat ik op HR gebied kan leunen op Mulderij & Partners. We maken dankbaar gebruik van het systeem Loket. Zo kan ik mij blijven richten op dat wat mijn aandacht nodig heeft: onze cliënten en medewerkers.”

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten