|

Bedrijfswaardering: Wat de gek ervoor geeft?

Jan Mulderij

Jan Mulderij: “Als u als ondernemer uw bedrijf wilt verkopen, zijn daar vaak veel emoties mee gemoeid. Wat is een goede en reële verkoopprijs? Wij begeleiden regelmatig ondernemers bij verkoop of overname. Voor de bedrijfswaardering gebruiken wij verschillende waarderingsmethoden, waaronder de Discounted Cash Flow-methode. Deze methode is sterk gericht op de toekomst en dan met name de verwachte kasstromen. Uiteindelijk is de cashflow nog belangrijker dan de winst; dit bepaalt of een bedrijf in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen.”

Vincent Blokzijl

Vincent Blokzijl, relatiebeheerder: “Het bepalen van de waarde doen wij op basis van verschillende methodieken. Het leuke aan bedrijfswaardering is dat je historische gegevens koppelt aan kennis van het bedrijf en de branche. Daarnaast nemen we zeker ook verwachtingen richting de toekomst mee. Voor de klant gaat het vaak om grote bedragen. Het is  voor mij een uitdaging om, met het vertrouwen dat ik krijg van de klant, te komen tot een optimaal resultaat.” De bedrijfswaardering is doorgaans niet gelijk aan de prijs die uiteindelijk wordt betaald, aangezien de aan- of verkoopprijs uiteindelijk tot stand komt door vraag en aanbod. Toch geeft de bedrijfswaardering een goede theoretische onderbouwing voor een reële waarde.

Er zijn verschillende redenen om een waardebepaling te laten uitvoeren, zoals:

  • Verkoop van uw onderneming;
  • Bedrijfsoverdracht binnen de familie;
  • Fusies en overnames;
  • Juridische / fiscale herstructurering;
  • Het aantrekken van nieuwe financiering en/of investeerders;
  • Inzicht krijgen in de waardedrijvers van uw onderneming;
  • Het toe- of uittreden van eigenaren.

Wilt u een bedrijf laten waarderen of meer weten over onze werkwijze? Maak dan een afspraak.

 

Gerelateerde onderwerpen:

 

Bovenstaand artikel komt uit onze nieuwsbrief Mulderij Dichtbij. Lees hier meer artikelen.

 

Meld u aan voor Mulderij Dichtbij

Wilt u Mulderij Dichtbij ontvangen? Meld u hier aan:






 

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten