audit controle hoogeveen
| | | | | | | | | | |

M&P Audit: zowel in kennis als fysiek dichtbij

Stefanie Bijl voert, samen met het team van M&P audit, vanaf de  klant of het kantoor aan de Tamboerpassage, onder andere controles uit op jaarrekeningen: “De verschillende controles zijn onderverdeeld in de specialisaties die we als collega’s hebben. Zo werkt een van ons voornamelijk voor het onderwijs en richt de ander zich op een deel van de grote, controleplichtige bedrijven en MKB. Zelf doe ik daarnaast veel verschillende opdrachten voor zorginstellingen en transportbedrijven.”

“Het is uniek dat een bedrijf als M&P, dat zowel fysiek als in kennis dichtbij is, wettelijke controles kan doen. Daarmee kan de klant echt zijn voordeel doen”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“ De basis van mijn werk is het controleren van de jaarrekeningen van organisaties. Een van de onderdelen van controleren is het in kaart brengen van de relevante processen en procedures die een organisatie heeft om ervoor te zorgen dat de jaarrekening juist en volledig is, hoe de processen ervoor zorgen dat zij hun (strategische) doelstellingen behalen, ontwikkelingen in de markt volgen, de continuïteit van hun organisatie borgen en  hoe ze ervoor zorgen dat ze voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Een jaarrekening zelf geeft een terugblik. Dit gebruiken om vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst, dat komt er bovenop en dat geeft die plus aan mijn werk. Ik ben van nature breed geïnteresseerd en denk bij het lezen van artikelen automatisch aan de klanten op wie dit van toepassing is. Ondernemers zijn druk met ondernemen en kunnen niet altijd overal van op de hoogte zijn. Ik vind het leuk om ze te wijzen op de uitdagingen, regelgeving én kansen die voorbij komen. En hierover sparren natuurlijk! Daar ligt voor mij de uitdaging in. De ingewikkelde regels vertalen naar de klant en praktisch adviseren over wat je er mee kunt of moet.”

Waar staat M&P Audit voor?

“We zijn een kantoor dat met name klanten bedient in de omgeving. Dat maakt ons sterk. We volgen regionale ontwikkelingen op de voet. We kennen de klanten en zij kennen ons. Het is uniek dat een bedrijf als M&P Audit, dat zowel fysiek als in kennis dichtbij is, wettelijke controles mag doen. Daarmee kan de klant echt zijn voordeel doen. En dat is ons doel. We willen meer bieden dan de standaard. We zijn er om bedrijven vooruit te helpen en te laten profiteren van onze kennis. Ik ben er trots op dat ik hier een onderdeel van ben.”

“Ik wil ervoor zorgen dat ondernemers kunnen doen wat ze moeten en vaak ook het liefste doen: ondernemen”

Waar liggen de klanten van M&P Audit wakker van?

“Naast de personeelstekorten in bijna alle sectoren en het hoge ziekteverzuim in de zorg, worstelen veel ondernemers met de groeiende eisen die er aan hun organisatie worden gesteld. Je start bijvoorbeeld een zorgbedrijf, dat gaat goed en groeit, opeens heb je tien mensen in dienst en ben je verplicht een uitgebreide administratie te voeren, verantwoording af te leggen aan verschillende instanties en moet je jezelf toetsen. Hoe houdt een ondernemer zichzelf op de hoogte van al die ontwikkelingen en eisen? Daarin wil ik een bijdrage leveren. Door ze tijdig te informeren en te ontzorgen. De ondernemer moet kunnen vertrouwen op zijn of haar accountant. Ik wil dat ze weten dat het goed komt, omdat ik achter ze sta. Ik wil ervoor zorgen dat zij kunnen doen wat ze moeten en vaak ook het liefste doen: ondernemen.”

Welke uitdagingen staan bedrijven te wachten?

“Vanuit Europa gelden er regels omtrent duurzaamheid. Bedrijven moeten zich (gaan) verantwoorden over hoe zij zich inzetten voor het milieu, omgaan met sociale impact op de omgeving en inhoud geven aan governance (wijze van besturen, gedragscode en toezicht op organisaties). Deze regelgeving (ESG) was eerst alleen nog van toepassing op beursgenoteerde bedrijven, maar over een aantal jaren zijn ook de grote bedrijven aan de beurt. Dit is heel ingrijpend en kan van invloed zijn op de strategie van een bedrijf. Tijdig beginnen met de implementatie is van groot belang. ESG beleid opstellen en invoeren kost tijd.

Daarnaast kun je ook als kleinere ondernemer hiermee te maken krijgen. Grote bedrijven moeten aantonen hoe zij bijdragen aan de ESG doelstellingen, dit kan betekenen dat zij moeten laten zien dat zij werken met toeleveranciers die ook investeren in duurzaamheid. Als kleinere ondernemer kan je dus door een grote klant gevraagd worden om informatie aan te leveren over hoe jij je duurzaamheidsbeleid hebt ingevuld.”

“Cybercrime is geen ver-van-je-bed-show, maar dichterbij dan ooit”

“Verder zijn we erg druk met cybercrime. Hoe goed is jouw netwerk beveiligd? Voor zoveel ondernemers echt nog een ver-van-mijn-bed-show, maar het is zo actueel en een realistische dreiging. Ga voor jezelf maar eens na wat er gebeurt als jouw systemen uren- of misschien wel dagen – uit de lucht zijn, je klantgegevens gestolen worden of je je belangrijkste bestanden kwijtraakt door een hack. Echt niet ver van je bed, want criminaliteit verplaatst zich van traditioneel naar online!”

Team M&P Audit

Naast het uitvoeren van de verplichte (wettelijke) controles, voert M&P audit ook vrijwillige controles,  beoordelingsopdrachten en overige specifieke opdrachten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondersteunen bij het in kaart brengen van de administratieve organisatie en interne controle of het begeleiden bij het opzetten van een risicomanagement systeem.  

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten