Manon Koops: “Ik wil reizen en van het leven genieten”

Af en toe pak ik het vliegtuig om van de zon te genieten. De laptop gaat mee en zo kan ik werk combineren met vakantie. Over twee weken vertrek ik weer naar Thailand.” Manon Koops (27) doet als online marketeer opdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers als Eneco, FBTO en Bio Oil, maar bijvoorbeeld ook voor sportscholen en kledingmerken. “Ik doe veel op het gebied van recruitment marketing. Zeker in deze tijd is het als werkgever van groot belang op te vallen en je te kunnen onderscheiden. Ook krijg ik veel mooie opdrachten op het gebied van branding en e-commerce.” Na een aantal uitdagende marketingfuncties wilde Manon het anders doen. “Ik voelde heel erg de drang om op reis te gaan en wilde daar niet om hoeven vragen bij een werkgever. Ik kocht een tweedehands MacBook, schreef me in bij de KvK en vertrok voor een lange reis door Azië en Australië. Ik plaatste een post op social media vanuit mijn hangmat in Vietnam, met mijn werkplek en de producten waarvoor ik op dat moment aan het werk was. Dat bericht ging ‘door het dak’ en zo kreeg ik heel organisch steeds meer opdrachten.”

Bij het maken van keuzes op het gebied van bedrijfsvoering  en administratie heeft Manon regelmatig contact met haar accountant. “Nico Draaisma denkt altijd goed mee en geeft me duidelijk advies, bijvoorbeeld over het al dan niet wijzigen van rechtsvorm of in dienst nemen van personeel. Die samenwerking loopt prima zo. Zo kan ik me bezighouden met wat ik het leukst vind; de wereld ontdekken, online marketing uitvoeren vanaf het strand en onderzoeken hoe mensen en culturen in elkaar steken. Mijn werk past perfect bij mij vanwege de combinatie van economie, psychologie en creativiteit. Misschien start ik op den duur een fysiek marketingbureau, het lijkt me heel leuk om kennis te delen en traineeships aan te bieden. Maar voorlopig wil ik blijven reizen.”

www.manonkoops.nl

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten