Nico Pater: “Je moet alleen doen wat je écht leuk vindt”

Nico Pater (22) repareert en handelt in bromfietsen, vooral van het merk Derbi. “De boekhouding vind ik echt niet leuk. Ik zorg dat ik maandagochtend alles op orde heb, want het is wel heel belangrijk. Vroeger deed ik alles op papier, maar begin dit jaar ben ik overgegaan op digitale facturatie via SnelStart. Dat was eerst nogal puzzelen, maar met hulp van  Bertjan Tjarks gaat het al veel makkelijker. Deze manier van werken komt ook professioneler en betrouwbaarder over richting klanten.”

“Sinds 2021 worden bromfietsen van het merk Derbi niet meer gemaakt, terwijl er wel heel veel vraag naar is en het aanbod steeds schaarser wordt. Ik ben de enige in Noord-Nederland die hierin handelt. Al tijdens mijn opleiding tot automonteur ben ik gestart met de handel in bromfietsen. Eerst met het demonteren van brommers en daarvan de onderdelen verkopen. Ik kon steeds meer investeren en kocht steeds meer en nieuwere bromfietsen. “

De keurige werkplaats bij het ouderlijk huis in Nieuweroord barst inmiddels uit zijn voegen. “We zijn bezig met de bouw van een loods op het industrieterrein in Hoogeveen. Daar zie ik erg naar uit. Meer ruimte om alles mooi uit te stallen en aan de bromfietsen te kunnen werken. Ik heb ook een tijdje in scooters gehandeld, maar dat was niks voor mij. Ik heb daarvan geleerd dat je alleen iets moet doen wat je écht leuk vindt. Ik vind bromfietsen het leukst en dan vooral de verkoop. Ik herinner me zelf nog dat ik als jongen van 16 met
mijn vader een bromfiets ging kopen en hoe blij ik daarmee was. Als iemand ook zo enthousiast is over een mooie bromfiets, dat is het mooist.”

www.nicopater.nl

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten